Jag har ännu inte fått ordning allt i Astas Dog Spa och det innebär bland annat att jag inte har vare sig badkar eller bord för stor hundar. Men härom veckan fick jag en förfrågan om jag kunde ta mig an Varghundskorsningen Tjejen för hon var i desperat behov att få av sig vinterpälsen och det var fullt över allt i Stockholm där hon bor till vardags. Nyfiken som jag är så kunde jag inte motstå men med reservation för resultatet eftersom jag skulle klippa henne krypandes omkring på golvet…

Varghundskorsningen Tjejen hos hundfrisören i Visby.

-”Kom igen med din lilla klippmaskin så ska den få jobba…”

 

Varghundskorsningen Tjejen hos hundfrisören i Visby.

Några timmar senare var det mesta av pälsen borta och vi tog lite mer på huvudet när matte kom så det blev riktigt kort där med. Det var 25 grader och sol ute så trots sommarfrisyren så var det väldigt varmt. 

Varghundskorsningen Tjejen hos hundfrisören i Visby.

Kort och skönt på hela kroppen men svansen fick behålla det mesta av sin plym.

Tjejen var en rolig hund att jobba med för hon är en korsning mellan Schäfer, Golden, Risenschnauzer och Varghund så under dagen kunde jag skymta drag av de olika raserna hos henne. Och många blöta pussar delades ut.

Nu återstår bara att smörja in kroppen med liniment efter dagens gymnastiska övningar 😉