Redan som liten på sjuttiotalet hade jag allehanda smådjur; kanin, katt, undulat, marsvin, vandrande pinnar, råttor mm. Barbacka med de små benen petandes rakt ut lärde jag mig rida på min kusins Nordsvenska arbetshäst. Sen blev det ridskola och jag skötte en häst i stallet på Lidingö där vi bodde.

Jag arbetade på lite olika ställen medan jag läste in gymnasiet, bl a på Stor & Liten, Weibull, Slottsträdgården Ulriksdal, Svensk Fastighetskredit. När det blev dags att välja universitetsutbildning så var jag inne på veterinär men eftersom jag var lite kattallergisk så vågade jag inte chansa på det utan valde att bli Landskapsarkitekt eftersom jag gillar blommor också 🙂

I slutet av utbildningen, år 2000, flyttade jag till Gotland och efter att ha bott på lite olika ställen i landet så kände jag att det här var helt rätt för mig. Jag gillar att bo på en ö med allt vad det innebär. Min dåvarande sambo hade ca 300 tackor och jag började hänga mer och mer ute i lammhuset än att sitta inne och skapa ritningar. Hos lammen fick jag energi och inspiration och snart hade jag börjat min nya karriär som lammproducent… 10 härliga, slitsamma år födde jag upp lamm på olika ställen och njöt av djuren och gemenskapen med de andra lammproducenterna. När jag slutade med lammen fortsatte jag köpa upp lammskinn från mina tidigare kollegor och sälja på gotlamm.se men 2019 köpte fantastiska Linda & Andreas på Sorby gård mitt älskade varumärke och jag kunde fokusera helt på hundar.

Min första hund köpte jag 1997. Det var en Dandie Dinmont Terrier som sedan följdes av Border Collie och Chihuahua. Under ett par år hade jag en liten kennel och åkte på utställningar men när jag flyttade in till stan blev det naturligt att sluta med valparna. Med hundarna har jag gått lite olika kurser; agility, valpkurser, handling och Border Collien vallade jag med i mitt arbete med lammen.

2010 skulle gården som jag och min sambo hyrde säljas och vi var inte intresserade av att investera i den.
Jag beslutade mig för att avveckla lammproduktionen och prova nya möjligheter i livet. Några år tidigare hade jag fascinerat tittat på tävlingen ”Groomer has it”, ett amerikanskt program där hundfrisörer tävlade mot varandra. Tanken började spira i mig – kanske detta kunde vara något? Att arbeta med djur, med utmaningar och otroliga utvecklingsmöjligheter, att få skapa något vackert och väldoftande ur tovor och smuts…

Efter att ha gått Baskursen, 14 dagar på Trimkompaniet, så var jag säker på att det var detta mina samlade erfarenheter har lett mig fram till. Jag påbörjade deras långa utbildning och det blev många resor; 16 veckor på Trimkompaniet och 9 veckor på Tassarnas Trim & Spa i Linköping där jag praktiserade.
Det är mycket att lära sig; många raser, olika pälsar, redskap, tekniker och inte minst att få hundarna att känna sig bekväma i en ovan situation.

I mars 2012 tog jag min examen och blev diplomerad hundfrisör och tar emot hundar i min hundsalong på Vindelbosgatan 2, Visby.
Sedan dess har jag fortsatt fördjupa mig i ämnet hundhälsa och deras välbefinnande genom att bl a läsa till Hundakupunktör, Hundmassör och gå Reiki 1, 2 & 3. Dom här teknikerna kompletterar varandra utmärkt och det är fantastiskt fint att se hundarna må bra av behandlingen.
Vill du läsa mer om mina utbildningar så hittar du information här.

Vi ses!
Emma.

KONTAKT
Emma Rosenmüller
Vindelbosgatan 2
621 49 Visby

Tel: 0706 60 77 26
Mail: emma@astasdogspa.se
Hitta hit!

Foto: Malin Lager