Klippning

Jag klipper och badar hundar men rycker/trimmar inte päls längre. Klippning av trimhundar görs när pälsen inte går att trimma eller hunden börjar bli gammal så trimraser som klipps är välkomna.
På grund av mina härliga men slitsamma år som lammbonde så är jag numera lite varsam med mina handleder och tar därför bara emot små till nättare, mellanstora hundar.
Mitt pris per timme är 725 kr, läs gärna mer om min prissättning genom att klicka här

Variationer i pris kan förekomma beroende på pälskvalitet, hundens uppförande och skicket den kommer in i. Priserna baseras på att din hund är fri från tovor och van vid att man tar på tassar, öron, svans etc.

Det är svårt att skriva ut exakta priser på hemsidan eftersom variationerna på hundarna är så stora, både i pälsmängd och uppförande men de flesta hundar tar runt 1,5-2 timmar för klippning och bad.

Valperbjudande

För att tidigt träna din hund att bli hanterad och tycka om att bli badad, borstad, klippt mm så har jag satt ihop ett valppaket. Tanken med detta paket är att ni kommer in lite oftare än man kanske normalt behöver och på så vis så lär sig valpen under kortare besök att det är mysigt hos hundfrisören. Om man väntar för länge så är risken att de första besöken kan bli jobbiga för hunden om den är mycket tovig och ovan. Även släthåriga hundar är välkomna som miljöträning och för att få en fin, väldoftande päls.

Valppaket – tre besök
Fram tills din lilla valp är ett år kan ni boka ett Valppaket. Beroende på hur din valp hanterar nyheter och på hur van hundägare du är så kan innehållet i besöken variera. Det består av 3 besök varav det första är ett kortare när ni kommer in och hälsar på, leker osv. Andra besöket så kan vi bekanta oss med bordet, jag borstar lite, visar klippmaskinen, känner lite på öron, tassar mm. Tredje besöket går vi vidare med det som valpen är mogen för. Beroende på hundens päls kan viss puts ingå men inga avancerade frisyrer.
Tid per gång ca 20-30 min per besök.
Pris 975 kr.

Spapaket

Prydliga tassar
Lurviga tassar klipps prydliga på ovansidan och tovor klipps bort mellan trampdynorna.
Från 375 kr.

Mysiga tassar
Mjukgörande tassbad med havssalt som åtföljs av klippta klor (om hunden är ok med det), massage med en skön olja och tassvax som avslutning. 545 kr

Fräscha öron
Hår som täpper till hörselgången ansas bort så att det blir luftigt och fint.
Avslutas med liten örontvätt.
350 kr

Ren & Väldoftande

Schamponering & balsam med lättare massage, pälsen torkas helt torr, öronrengöring och kloklippning.
Pris för en liten eller mycket korthårig hund från 545 kr och uppåt.

Hårfällningskur
Utöver det som ingår i Ren & Väldoftande så används specialschampo & balsam för fällande pälsar, en grundlig massage i badet och genomkamning efter badet med specialkammar för att få bort så mycket gammal päls som möjligt. Hundens päls får en ny lyster och följer kroppen på ett naturligt sätt.
Pris för en liten eller mycket korthårig hund från 725 kr och uppåt.

Fuffig & Fin
Om din hund har ganska mycket tovor men de ändå går att reda ut så kan du lägga till en genomgång av pälsen och utredning av tovor till badpaketet Ren & Väldoftande. Detta går endast om tovorna är sådana att det inte blir jobbigt för hunden att reda ut dem. 185 kr/15 min
(När tovorna är för täta är det bättre att klippa bort dem och börja om från början med hundens frisyr.)

Välmående

Akupunktur/Massage
Hundens första besök är kostnadsfritt så kan ni förutsättningslöst prova på om det är något för er och ni får en chans att bekanta er med mig. Det tar ca 30-45 min. Pris 450 kr.
När du bokar din tid kan du gärna skriva din hunds ålder, vilken ras den liknar och lite om din hund har särskilda problem som du vill ha hjälp med.
Din hund kan inte få massage vid dessa tillstånd: Frakturer, Akuta sår/blödningar, Feber/infektioner, Hudeksem (smittsamma, variga), Cancer, Dräktighet, Hjärtproblem, Medicinering (undantag vid vissa kroniska åkommor). Vid vaccination och avmaskning vänta 10 dagar.

Tandvård  
Reducering av tandsten, plack och bakterier med hjälp av Cleany Teeth – en tyst, vibrationsfri ultraljudstandborste. Det förebygger tandproblem och får din hund att må bättre. 
Jag borstar tänderna på din hunds villkor så ju mer van din hund är vid att man tar på dess tänder och tandkött desto bättre resultat och lättare kommer det att gå. Öva den gärna genom att ta något gott på fingret och gnugga försiktigt runt i munnen som om du borstar tänderna.
Börja gärna med att boka ett ”prova-på” besök. Då håller vi på i ca 15-20 min och du får tips om hur du kan träna din hund så det går lättare med tandborstningen hemma. Det kostar 290 kr.
Har hunden tandsten på tänderna så behövs en mer grundlig behandling tills dess att tandköttet är friskt och tänderna så rena det går. Denna behandling är ca 30-45 minuter lång och kan behöva upprepas minst 4-6 ggr beroende på munnens status och hundens vana vid samarbete. Har hunden en frisk, ren mun räcker det med en kortare underhållsbehandling.
Pris för grundlig behandling 30 min är 490 kr och 45 min 735 kr.
Underhållsbehandling tar ca 15 min och kostar 350 kr. Den rekommenderas att göra var 6-8e vecka beroende på hur lätt tandstenen uppkommer.

Privatkurser

Kurserna är privatlektioner så du bokar in dom när det passar dig och vi kan fokusera på dina frågor så att du och din hund får bäst hjälp.
Klovård, lär dig klippa eller fila klorna på din hund 

Tycker du kloklippning är knepigt? Kom hit och lär dig många tips och knep för hur du kan lyckas med att korta in klorna på din hund själv. Det är en privatlektion så du bokar själv in kursen när du har tid. Vi går genom vad du tycker är svårast och jag visar olika sätt och redskap som kan underlätta för dig och din hund.
Det är till största delen en teoretisk kurs så du kan komma med eller utan hund. Är ni fler i närmaste familjen så är de så klart välkomna, dock max 3 pers totalt för det är en liten lokal. Du får med dig ett litet häfte hem med text och bilder så du lättare kommer ihåg vad vi har gått genom.
Kursen tar 45 minuter och kostar 850 kr.

Pälsvård av din egen hund
Vill du lära dig att hålla efter pälsen på din hund? Att kunna klippa framför ögonen, under tassarna och mellan benen? Eller kanske klippa hela hunden?
Känns det mest blött och krångligt när du badar din hund? Blir pälsen inte så där riktigt ren och tovfri som du hade önskat?
Kom på privatlektion med din hund och lär dig tips och trix för att det ska gå lättare och ge ett bättre resultat.
Jag visar och du kan öva med mig på plats. Du kan ta med dina verktyg om du har några så går vi genom dom. Vill du köpa så kan jag ge dig råd om vilka maskiner och saxar som skulle kunna passa dig och din hund.

En timme är oftast lagom lång tid för att hinna gå genom några olika moment. För dig som är intresserad av att lära dig något enstaka moment passar 30 minuter bra. Hör gärna av dig om du har frågor om kursen. Priset är 1350 kr/timme.