Klippning

Jag klipper och badar hundar men rycker/trimmar inte päls längre. Klippning av trimhundar görs när pälsen inte går att trimma eller hunden börjar bli gammal så trimraser som klipps är välkomna.
På grund av mina härliga men slitsamma år som lammbonde så är jag numera lite varsam med mina handleder och tar därför bara emot små till nättare, mellanstora hundar.
Mitt pris per timme är 650 kr, läs gärna mer om prissättning genom att klicka här

Variationer i pris kan förekomma beroende på pälskvalitet, hundens uppförande och skicket den kommer in i. Priserna baseras på att din hund är fri från tovor och van vid att man tar på tassar, öron, svans etc.

Det är svårt att skriva ut exakta priser på hemsidan eftersom variationerna på hundarna är så stora, både i pälsmängd och uppförande men de flesta hundar tar runt 2 timmar för klippning och bad.

Valperbjudande

För att tidigt träna din hund att bli hanterad och tycka om att bli badad, borstad, klippt mm så har jag satt ihop ett valppaket. Tanken med detta paket är att ni kommer in lite oftare än man kanske normalt behöver och på så vis så lär sig valpen under kortare besök att det är mysigt hos hundfrisören. Om man väntar för länge så är risken att de första besöken kan bli jobbiga för hunden om den är mycket tovig och ovan. Även släthåriga hundar är välkomna som miljöträning och för att få en fin, väldoftande päls.

Valppaket – tre besök
Fram tills din lilla valp är 6 månader kan ni boka ett Valppaket.
Beroende på hur din valp hanterar nyheter och på hur van hundägare du är så kan innehållet i besöken variera.
Det består av 3 besök varav det första är ett kortare när ni kommer in och hälsar på, leker osv. Andra besöket så kanske jag borstar lite, sätter på hårtorken på låg volym, visar klippmaskinen, känner lite på öron, tassar mm. Tredje besöket kan vara ett bad med torkning och borstning mm. Beroende på hundens päls kan viss puts ingå men inga avancerade frisyrer. Pris 950 kr.

Spapaket

Prydliga tassar
Lurviga tassar klipps prydliga på ovansidan och tovor klipps bort mellan trampdynorna.
Avslutas med kloklippning.
Från 350 kr.

Mysiga tassar
Mjukgörande tassbad med havssalt som åtföljs av klippta klor, massage med en skön olja och tassvax som avslutning. 490 kr

Fräscha öron
Hår som täpper till hörselgången ansas bort så att det blir luftigt och fint.
Avslutas med liten örontvätt.
325 kr

Ren & Väldoftande

Schamponering & balsam med lättare massage, pälsen torkas helt torr, öronrengöring och kloklippning.
Pris för en liten eller mycket korthårig hund från 450 kr och uppåt.

Hårfällningskur
Utöver det som ingår i Ren & Väldoftande så används specialschampo & balsam för fällande pälsar, en grundlig massage i badet och genomkamning efter badet med specialkammar för att få bort så mycket gammal päls som möjligt. Hundens päls får en ny lyster och följer kroppen på ett naturligt sätt.
Pris för en liten eller mycket korthårig hund från 650 kr och uppåt.

Fuffig & Fin
Om din hund har ganska mycket tovor men de ändå går att reda ut så kan du lägga till en genomgång av pälsen och utredning av tovor till badpaketet Ren & Väldoftande. Detta går endast om tovorna är sådana att det inte blir jobbigt för hunden att reda ut dem. 175 kr/15 min
(När tovorna är för täta är det bättre att klippa bort dem och börja om från början med hundens frisyr.)