tandvård hund cleany teeth

Välkommen på reducering av tandsten, plack och bakterier med hjälp av Cleany Teeth – en tyst, vibrationsfri ultraljudstandborste. Det förebygger tandproblem och får din hund att må bättre.

Jag borstar tänderna på din hunds villkor så ju mer van din hund är vid att man tar på dess tänder och tandkött desto bättre resultat och lättare kommer det att gå. Öva den gärna genom att ta något gott på fingret och gnugga försiktigt runt i munnen som om du borstar tänderna. Har hunden tandsten på tänderna så behövs en mer grundlig behandling tills dess att tandköttet är friskt och tänderna så rena det går.

Viktigt att tänka på är att jag inte ställer några veterinära diagnoser och att du som hundägare är ytterst ansvarig för din hunds tänder. Jag berättar för dig vad jag ser när jag borstar men det kan finnas saker som jag inte ser så du bör alltid vara uppmärksam på din hunds andedräkt och beteende kring mat och munnen. Gå på regelbundna tandkontroller hos din veterinär med din hund.

Behandlingar

Första besöket: Om din hund inte är mycket van vid tandborstning och hantering av andra människor så bokar du ett prova-på besök första gången. Då håller vi på i ca 15-20 min och du får tips om hur du kan träna din hund så det går lättare med tandborstningen hemma. 275 kr.

Grundlig behandling: Har hunden tandsten bokar man sedan lite längre behandlingstid. Besöken är då ca 30 minuter långa och kan behöva upprepas upp till 4-6 ggr beroende på munnens status och hundens vana vid samarbete. 490 kr.

Underhållsbehandling: Har hunden en frisk, ren mun utan tandsten räcker det med en kortare underhållsbehandling som tar ca 15 min. Normalt är att det räcker med att göra en underhållsbehandling var 6-8e vecka för att hålla munnen i gott skick men det beror på hur lätt den får plack och hur mycket man sköter tänderna hemma. 350 kr. Om du bokar det i samband med annan behandling är priset 290 kr.

Hyr eller köp en ultraljudstandborste!

Du kan även hyra en ultraljudstandborste veckovis. Då kostar det 500 kr första veckan och sedan 300 kr/veckan om du förlänger tiden. Detta är extra bra för dig som har en lite blyg och försiktig hund som kanske tycker det är mysigare om du borstar hemma i lugn och ro. Eller om din hund har extra mycket tandsten och behöver mer behandlingstid.
Vill du köpa en egen ultraljudstandborste så kostar den 2950 kr. Det följer med 3 st borsthuvuden och den går utmärkt att använda till människorna i familjen så att även de får en renare, friskare mun. När du köper den av mig så visar jag dig hur den fungerar så du lättare kommer igång och får ett bra resultat.

Individuella variationer förekommer och faktorer som spelar in är tex:
Ålder – ju äldre hunden är desto fortare brukar det bli beläggning på tänderna.
Mat & godis – ibland passar inte maten man ger hunden dess behov och då kan tandsten uppkomma snabbare. Många hundar får finare tänder av att äta färskfoder, BARF eller hemlagad mat än torrfoder. Foder och godis med snabba kolhydrater som majs och vete kan också ge mer beläggningar på tänderna. Kolla gärna innehållsförteckningen på fodret du ger din hund.
Skötsel – ju mer du borstar hemma desto längre tid kan det gå mellan behandlingarna. Mest effektivt är att borsta med el-tandborste.

Du kan boka tid själv här:
https://astasdogspa.bokadirekt.se eller höra av dig till mig på 0706607726 så bokar jag in er.

Informationsmaterial om Cleany Teeth ultraljudstandborste för hundar

Här kan du se informationsfoldern från Cleany Teeth om varför munvård är viktigt för hunden och hur tandborsten jobbar: Informationsbroschyr om CleanyTeeth

Här kan du läsa om en jämförande undersökning mellan de ledande ultraljudstandborstarna på marknaden, Cleany Teeth och Emmi-Pet.
I undersökningen kallas Cleany Teeth för Mira-Teeth vilket är det amerikanska namnet på tandborsten: CleanyTeeth vs Emmi Pet

Här kan du läsa ett examensarbete gjort på Sveriges Lantbruksuniversitet – Effekten av mekanisk tandborstning respektive ultraljudstandborstning”. Bland annat konstaterar man att ”Studien visar att båda metoderna signifikant minskar mängden plack och gingivit vid frekvent användning. Mängden tandsten var lägre hos vissa hundar för båda metoderna men skillnaden visade enbart signifikans för ultraljudstandborsten.” Så det gör skillnad att borsta tänderna på din hund och mest effektivt blir det med ultraljudsvågor i tandborsten. Ultraljudstandborsten som användes i undersökningen är den från Emmi-Pet som är svagare än den jag har använder, hyr ut och även säljer från Cleany Teeth och ändå fick man en tydlig skillnad.
https://stud.epsilon.slu.se/15638/7/brissman_a_wiman_s_200623.pdf

Här kan du läsa intruktionsboken till Cleany Teets ultraljudstandborste: CleanyTeeth manual